Історії для каналів, зникомі медіа та інші вдосконалення

Читати оригінал англійською
Представляємо історії для каналів, власну музику в історіях та більше

У попередньому оновленні ми представили Історії, відсвяткувавши 10 років Telegram. З цим оновленням канали також можуть почати публікувати історії завдяки новій системі зарядів, а до історій тепер можна додавати наліпки для реакцій та вашу музику. Ми також додали опцію Одного перегляду до самознищуваних медіа, поліпшили сповіщення про вхід і не тільки.

Історії для каналів

Користувачі Telegram можуть надати улюбленим каналам змогу публікувати історії, даючи їм свої заряди. Telegram Premium тепер включає 4 заряди, якими можна заряджати будь-який канал.

Коли канал отримує більше зарядів, його рівень підвищується — за кожний новий рівень канал може публікувати 1 додаткову історію на день прямо в стрічці своїх підписників.

Користувачі можуть переміщати заряд на інший канал кожні 24 години.

Канали збирають заряди за спеціальним посиланням на зразок t.me/durov?boost. Щоб отримати посилання для зарядів для вашого каналу й дізнатися, скільки зарядів залишилося до нового рівня, перейдіть до розділу Інформація про канал > Більше > Статистика > Заряди.

Адміністратори каналів можуть публікувати історії

Щойно канал відкриє історії, адміністратори з відповідними правами та підпискою Telegram Premium можуть натиснути Опублікувати історію на сторінці «Інформація про канал», щоб опублікувати історію від імені каналу.

Адміністратори також побачать опцію «Опублікувати від імені» під час публікації історії зі свого списку чатів.

Наліпки для реакцій в історіях

Як користувачі, так і канали можуть додавати наліпки для реакцій до своїх історій, даючи змогу глядачам реагувати ще більшою кількістю емоджі в лише один дотик. Історії від каналів показують лічильники реакцій та показують, скільки людей вибрали кожну реакцію.

Щоб додати наліпку для реакцій, торкніться іконки 💭 на панелі наліпок, а потім виберіть емоджі з десятків варіантів. Підписники Premium також можуть вибирати будь-які користувацькі емоджі.

Будь-хто може додати 1 наліпку-реакцію до кожної історії, тоді як користувачі Premium можуть додати до 5.

Ваша музика в історіях

Аудіофайли з вашого пристрою можна використовувати в історіях — ви можете створювати контент із власним звуковим супроводом.

На панелі наліпок натисніть «Аудіо» й виберіть файл, а потім позначте бажаний відрізок. У історіях з відео ви можете залишити оригінальний звук і перемістити додану аудіодоріжку в будь-яку точку — наприклад, зробити короткий звуковий ефект посередині або додати музику вкінці.

Порада: скористайтеся вашим улюбленим застосунком для голосових нотаток, щоб швидко експортувати файл для озвучення історії.

Зникомі медіа

Telegram додав самознищувані медіа ще у 2013 році. Тепер вони стали зручнішими у використанні, отримали новий вигляд та нове налаштування Одного перегляду.

Натиснувши Іконку зникомих медіа у редакторі медіа в особистому чаті, ви можете вибрати, як довго ваше фото або відео буде доступне для перегляду після відкриття — від Одного перегляду до 30 секунд. Щойно таймер закінчиться, медіафайл буде назавжди видалено з чату.

Як і раніше для всіх самознищуваних медіа, зберігати та робити знімки екрана під час перегляду зникомих медіа не можна.

Нові сповіщення про вхід

Щоразу, коли хтось входить до вашого акаунта, Telegram надсилає сповіщення на всі ваші пристрої. Щоб зробити їх ще більш помітним, нові спроби входу тепер показуватимуть це сповіщення вгорі вашого списку чатів.

Якщо ви не входили на новому пристрої, натисніть «Ні, це не я!», щоб миттєво захистити свій акаунт. Ви можете переглянути всі пристрої, які мають доступ до ваших повідомлень, у розділі Налаштування > Пристрої.

Для додаткового рівня захисту ви можете встановити пароль Двоетапної перевірки у Налаштуваннях > Приватність і безпека > Двоетапна перевірка.

Ніколи не вводьте коди або паролі ніде, крім як під час входу в Telegram!

Та інші вдосконалення

Розробники також додали десятки виправлень та оптимізацій. Користувачі iOS помітять поліпшення під час надсилання відео — тепер воно швидше, а індикатор прогресу точніший. Користувачі Android помітять збільшення швидкодії під час перегляду анімації спойлеру на зникомих та прихованих медіа.


На сьогодні це все, а ми будемо далі працювати над наступним оновленням, поки ви дивитеся історії улюблених каналів.


22 вересня 2023
Команда Telegram

Інші новини

Розділ «Мій профіль», рекомендовані канали та ще 15 нових можливостей

Цього місяця ми додали понад 15 можливостей, включно з рекомендованими каналами, переглядом власного профілю та показом вашого каналу й…
25 квітня 2024

Редактор наліпок — створюйте власні наліпки

Від сьогодні будь-хто має змогу швидко створювати наліпки та цілі набори наліпок за допомогою нового потужного редактора — не виходячи…
14 квітня 2024

Представляємо Telegram Business

Починаючи від сьогодні будь-хто може перетворити свій акаунт Telegram на бізнес-акаунт, отримавши доступ до можливостей для бізнесу, таких як години роботи, адреса, швидкі відповіді…
31 березня 2024

Ділимося доходами з власниками каналів

Сьогодні ми презентуємо одну з найщедріших систем винагород в історії соціальних мереж. Тепер власники Telegram-каналів можуть отримувати 50% доходу від реклами, що показується в їхніх…
31 березня 2024